Kályhák, kandallók, tűzhelyek optimális használata

Kályhák, kandallók és tűzhelyek – hagyomány és korszerűség egyben.

Habos forró csokoládé, mézeskalács illat és ropogó tűz. Nem is kell több egy meghitt téli délutánhoz. Ehhez a páratlan hangulathoz adnak megbízható alapot a Brunner kandallói és a Wodtke kályhái. A látványtűztér lehetővé teszi, hogy a tűz játékát folyamatosan élvezhessük. Mindkét gyártó gondolt a modern építészeti stílusokra is: egyes termékeik kettő vagy akár három oldali panoráma üveggel is rendelkeznek, ezáltal a kályha nagy terek díszévé válhat. Amennyiben a tüzet több helyről szeretné szemlélni, attól függően, hogy a szoba mely részén pihen, meleg szívvel ajánljuk Önöknek a Wodtke elforgatható kályháit.

Spencer-kályha meleget ad.

Biztonságos kályhák és kandallók

A tűzterek, égőterek optimális kialakítása hozzájárul a tüzelőanyag tökéletes elégetéséhez, valamint a minimális hamuképződéshez, így a fát a lehető legnagyobb hatásfokkal tudjuk elégetni. A gyártók nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy termékeik a legszigorúbb károsanyag-kibocsátási előírásoknak, valamint a mindenkori környezetvédelmi szabályozásoknak megfeleljenek. A berendezések és a tűzterek ennek megfelelően lettek kialakítva. 

Minden kandalló- és kályhatípus rendelkezik égéslevegő csatlakozással, hogy ne a szoba levegőjét használjuk el. A korszerű, szellőzőberendezésekkel ellátott házakhoz (pl. passzívházak, alacsony energia igényű házak) helyiség-levegő független minősítéssel ellátott berendezéseket tudunk kínálni, ill. megfelelő füstgáz visszaáramlás elleni védelmet tudunk biztosítani.

Az egyes berendezések belső levegőáramlásai úgy vannak kialakítva, hogy az üveg tartósan tiszta maradjon, így sokáig gyönyörködhetünk a szép lángképekben.

Pelletkályhák kétféle fűtésre

Hogy mindenki megtalálja a számára megfelelő kandallót vagy kályhát, mind alakban, mind a felhasznált tüzelőanyagban eltérő típusok állnak leendő vásárlóink rendelkezésére. A hagyományos hasábfa tüzelés mellett pelletkályhákat is tudunk kínálni. Amennyiben nem csak az adott helyiségben szeretné élvezni a fa melegét, ajánljuk Önnek a vízteres kiviteleket. A vízteres kivitelek zárt rendszerűek, könnyen kapcsolódhatnak meglevő és újonnan kialakított korszerű, jól szabályozható fűtési rendszerekhez, így látvány és hangulat megjelenik a komfortot nyújtó otthonában.

Fatüzelésű tűzhelyek, vagyis sparheltek

A wodtke GmbH nagy hangsúlyt fektet a műszaki tényezők mellett a formatervezésre is, így többféle megjelenésű kályhaberendezéssel élvezheti otthon a fatüzelés melegét.

„Szeretnénk termékeinkkel örömöt szerezni és a jó érzetet továbbnövelni„ jelentett ki Christiane Wodtke. 

Ha fatüzelésről van szó, akkor mindenképpen meg kell említsük a tűzhelyeket, azaz a sparherdeket. Az emberek többsége számára e szó hallatán egy falusi nagymama konyhája jelenik meg, ahol naponta finom ételek készülnek. A Lohberger Heiz- und Kochgeräte Technologie GmbH, ezért alkotta meg a modern sparherdeket, vagy nevezzük inkább a termékeket fatüzelésű tűzhelyeknek.

Lohberger a környezetvédelem élvonalában

A Lohberger cégcsoport a fenntartható főzés és tüzelés mellett nagy hangsúlyt fektet az innovációra és a termékek modern megjelenésére is. A Lohberger az első vállalkozás, melynek fatüzelésű tűzhelyeit az osztrák környezetvédelmi jelöléssel kitüntették. Ezek alapján termékeik, a teljesség igénye nélkül, az alábbi környezetvédelmi kritériumoknak felelnek meg:  égéstermék-, szennyvíz- és zaj kibocsátás; tüzelő anyag- és energia szükséglet; a termékek összetevőinek toxicitása.

A legtöbb tűzhely főzőlapja üvegkerámiából készült, amely a kiváló hőmérséklet-tűrőképességéről híres. 750°C-ig kibírják a hirtelen hőmérséklet emelkedést is. A CERAN® üvegkerámia ellenáll a konyhában fellépő mechanikai hatásoknak. Mivel a 4 mm vastag anyag könnyen átereszti a hőt, a fa égetéséből származó hőt veszteségmentesen továbbítja, viszont a tűzhely oldalain csak kismértékű a hőleadás. 

Hogy a fa hőjét ne csak sütés-főzéskor tudja felhasználni, egyes termékek vízteres kivitelben is kaphatók, így a lakás fűtését is ki tudják szolgálni. A termékpalettán van lég-tömör minősítéssel rendelkező vízteres tűzhely is, mely a korszerű, hővisszanyerős szellőzéssel ellátott épületekbe való beépítésre alkalmas. Ez ma a korszerű energiatakarékos épületeknél, valamint a passzívházaknál elengedhetetlenül fontos.

A Lohberger termékválasztékában megtalálhatóak a modern, hagyományos és rusztikus stílusú, beépített és szabadon álló kivitelű, valamint különböző színű tűzhelyek.

Keressen bennünket konkrét kérdéseivel, az elérhetőségeink itt vannak: https://fatuzeles.okovalentia.hu/kapcsolat/