BIOSMART FAELGÁZOSÍTÓ KAZÁNOK 14/22 KW

A biosmart faelgázosító kazán az 1/3 méteres fahasábok elégetésével ötvözi a kiváló teljesítményt, a robusztus kivitelt és a maximális gazdaságosságot

A modern tüzeléstechnikai megoldások, az innovatív funkciók és az intelligens érintőképernyős vezérlés teszi ezeket a faelgázosító kazánokat különösen kényelmessé. A Biosmart hasábfatüzelő kazán puffermanagementtel, a levegő előmelegítésével, parázson tartással és a fűtésszabályozó automatika lambda-szondájával vezérli az optimálisan magas hőmérsékletű égetést. A robusztus, öntvénybéléssel ellátott tűzifakazán megbízható hőt biztosít maximális hatékonysággal. Alkalmas arra, hogy régi fűtési rendszerhez kapcsolják annak felújításakor, valamint új épületekhez, például passzív házakhoz vagy többlakásos házakhoz. A fa megújuló nyersanyag, ami kiváló fűtőértékkel rendelkezik. A környéken beszerezhető, szinte határozatlan ideig elérhető, és nem igényel hosszú szállítási útvonalakat. A rotációs égési kamrának és a speciális szigetelésnek köszönhetően a parázságy hőmérséklete 1000 °C-ra, az égési hőmérséklet pedig 1300 °C-re emelhető.

Előnyök a fűtésben

Gazdaságos fatüzelés

A legújabb égési technológiának köszönhetően a BIOSMART faelgázosító kazánok rendkívül gazdaságosak és környezetkímélők. Az innovatív funkciók és a jól átgondolt részletek egyidejűleg különösen kényelmessé teszik őket.

Optimális hatékonyság, minimális szennyezőanyag-kibocsátás

Az egyedülálló égési koncepciót egy hatékony, rotációs égőkamra biztosítja, amely a rugalmasság és környezetvédelem szempontjából egyértelműen meghaladja a hagyományos fatüzelő kazánokat. A Biosmart kazánokkal lehetséges a hosszú égési idő és a legalacsonyabb károsanyag-kibocsátás.

Kényelmes megoldások

100 literes töltőterükkel, a félautomata hőcserélő-tisztítással (opcionális) és az utántöltés-kijelzővel ellátott puffertárolóval a BIOSMART faelgázosító kazánok különösen kényelmesek.

Teljesen automatikus gyújtás

Az időzítővel kombinált automatikus gyújtás (opcionális) biztosítja, hogy mindig meleg legyen, amikor csak akarja. Csak annyit kell tennie, hogy beállítja az időpontot és a puffertartály minimális hőmérsékletét. A Biosmart automatikusan elindul, és fűt Önnek.

Intelligens érintőképernyős vezérlés

Az innovatív érintőképernyővel minden működési részlet irányítható, az egyszerű menüben néhány lépéssel elérhető a szükséges beállítás. Ez egyszerű vezérlést és gyors karbantartást tesz lehetővé.

Alacsony üzemi költségek

A rendkívül magas hatékonyságnak és az alacsony energiafogyasztásnak köszönhetően a BIOSMART faelgázosító kazán rendkívül gazdaságosan működik. A magas színvonalú kivitelezés és az átlátható technológia alacsony karbantartási és szervizköltségeket is garantálnak.

Flexibilis építési változatok

A BIOSMART tűzifakazán tűzifa-pellet kombinált kazánként és hibrid fűtésként egy levegős hőszivattyúval is kapható.

A jövő kazántechnológiája

Stabil kialakítás

A szélsőséges hőterhelésnek való ellenállás és a megfelelő mechanikai szilárdság biztosítása érdekében az öntöttvas rostélyt különösen stabilnak és tartósnak tervezték. A mechanikai sérülések elleni védelem érdekében a töltőkamra szintén öntvénnyel van burkolva.

Lambdaszonda vezérel

A levegő előmelegítésének és a szabályozott primer-szekunder levegőellátásnak köszönhetően a lambda érzékelő vezérlése garantálja a maximális hatékonyságot az égési folyamat során.

Hőcserélő

A rendkívül nagy csöves hőcserélő opcionálisan kapható félautomata tisztító funkcióval is. A tisztítás érdekében a hőcserélő turbulátorát egy kar fel-le mozgatja lekaparva a nemkívánatos szennyeződést.

Kijelző

Az integrált utántöltés-kijelzőnek köszönhetően mindig látható a puffertartály aktuális állapota, és az üzemeltető láthatja, hogy mikor kell a fahasábokat hozzáadni.

A fűtés rugalmasságának tényezői

Erőteljes, nagyon hatékony faelgázosító technika.
A lambda-érzékelők szabályozott égést biztosítanak parázson tartással, a levegő-előmelegítéssel és fűtési automatikával.
A kiváló minőségű vezérléstechnika tartósan a legjobb égéstermék-kibocsátási értékeket biztosítja.
Innovatív érintőképernyő a maximális kényelem érdekében.
Az égésilevegő-ellátás szabályozása kiváló minőségű és energiatakarékos szervomotor segítségével történik.
Energiatakarékos füstgázventilátor a megbízható égéstermék-elszíváshoz.
Alacsony üzemeltetési költség a rendkívül magas hatékonyságnak és az alacsony energiafogyasztásnak köszönhetően.
A kiváló minőségű kivitelezés és átlátható rendszer alacsony karbantartási és szervizköltségeket eredményez.
Optimális kényelem a 100 literes töltőtér révén.
Kis méret, egyszerű szállítás és rugalmas telepítés.
Kifinomult biztonsági koncepció szerint kiválasztott komponensek és intelligens biztonsági funkciók.
Optimálisan kezelhető és rugalmasan beállítható az elölről való kezelésnek köszönhetően.
Robusztus, tartós égési kamra, kiváló minőségű samottbetonból.
Stabil öntvényrostély és teljesen bélelt töltőkamra.
Optimális alkatrészellátás saját alkatrészgyártással.

Teszteredmény

Összefoglaló tesztértékelés a BIOSMART faelgázosító kazánhoz:

“Rendkívül robusztus az öntvény rostély és az öntvénnyel teljesen burkolt töltőkamra miatt; rendkívül nagy hatékonyságú az innovatív tüzelési koncepciónak köszönhetően; különleges fűtési kényelmet biztosít az opcionális automatikus gyújtásnak köszönhetően; csak 1/3 m-es farönkökhöz használható.”
Megfelel a legmagasabb károsanyag-kibocsátás követelményeknek, és a magas hatékonyság szempontjainak a BLT Wieselburg 2010-es tesztje szerint, amit az EN 303-5 szerint végeztek el.
A mechanikai szilárdságot (nyomásbiztonságot) a TÜV SÜD SZA tesztelte.
A STÖP az elektromos biztonság szempontjából tesztelte.
Kockázatelemzést és a CE tanúsítás értékelését a HET mérnöki társaság végezte.

Elnyerte az Osztrák UZ 37 környezetvédelmi címkét.

Kazán adatok

Metszet