GUNTAMATIC PRO FLEX IPARI FAAPRÍTÉKKAZÁNOK 175-TŐL 1000 KW-IG

A PRO FLEX ipari pelletkazánok a moduláris rendszernek köszönhetően a teljesítmény és a megbízhatóság új mércéjét állítják fel.

A biztonságon és a gazdaságosságon kívül a PRO FLEX pellettüzelő kazán legnagyobb erősségei között szerepel, hogy a kazánok választéka 175-1000 kW teljesítmény között mozog. Ezek az ipari kazánok lépcsős rostélyos technológiával működve a pellet optimális gázosítását nyújtják, akár 95%-os hatásfokkal. A lényegesen alacsonyabb tüzelőanyag-költségek, a gyors telepítés és a biztonságos tüzelési technológia miatt többszörös is lehet a megtakarítása!

A moduláris PRO ipari kazánok többkamrás rendszerei kifinomult, szabványosított alkatrészekből állnak, szükség esetén rövid idő alatt cserélhetők. A vezérlés a hőtermelést folyamatosan figyelemmel kíséri a tüzelőanyag-ellátástól a hőátadásig. A sorozatgyártásból származó, kedvező árú alkatrészeket raktározzuk, így rövid időn belül rendelkezésre állnak.
A tűztérben extrém magas hőmérsékleten és változó parázságy mellett különösen tiszta, és nagy hatékonyságú energiát állít elő.  Ez költségtakarékos, és környezetbarát megoldás.

A PRO FLEX előnyök

Nagy hatékonyságú fatüzelés

A tüzelőanyagokat fokozatosan primer-levegőellátással gázosítják ideális parázshőmérsékleten. A légmennyiséget és a tüzelőanyag-ellátást a lambda-szonda az energiaigénytől függően szabályozza, így a pelletkazán optimális hatékonyságot ér el. A keletkező égési gázok a tágas, rotációs égéstérben lévő szekunder levegővel energiává alakulnak át 1300 °C körül. Az égéstér többszörösen kipróbált és bevált kupolás konstrukciója tökéletes kiégést tesz lehetővé.

Biztonságos fatüzelés

A többlépcsős moduláris felépítés jelentősen növeli az üzembiztonságot, különösen, ha több vagy nagyobb épületet fűtünk. Ha a sorba kapcsolt kazánok közül az egyik meghibásodik, a többi folytatja a munkát. Ez véd a teljes leállástól, és különösen fontos a kommunális, ipari és kereskedelmi felhasználók számára.

Moduláris kazánfelépítés

A PRO ipari kazánok minden alkatrészét kézi emelőkocsival lehet szállítani és könnyű összeszerelni. A hosszadalmas építési és összeszerelési munkára, ami a nagy rendszereknél szokásos, nincs szükség.

Könnyű kezelés

A jól átgondolt és felhasználóbarát érintőképernyővel rendelkező felhasználói felületnek köszönhetően a PRO ipari rendszerek különösen könnyen kezelhetők. A rendszeradatok összes beállítása és lekérdezése néhány lépésben elvégezhető.

Rugalmas felhasználhatóság

Biztonságán és gazdaságosságán kívül a PRO ipari pelletkazánok nagy erősségei közé tartoznak a rugalmas kitároló megoldások.

A kiváló adottságok alapja a technológia

Ipari lépcsősrostély-technológia

Az öntisztító lépcsős rostély lehetővé teszi a parázságy méretének és a kazán teljesítményének igény szerinti, és a tüzelőanyaghoz történő igazítását salakosodás nélkül. A mozgó lépcsős rostély tisztán tartja a primerlevegő-nyílásokat, biztosítja az optimális égést, valamint a hamu eltávolítását.

Öntisztító hőcserélő

Tisztító üzemmódban a turbulátorok fel-le mozognak a függőlegesen elrendezett csőköteges hőcserélőben. Megakadályozzák a hatásfokot rontó lerakódásokat. Biztosítják azt is, hogy a kazánok nagyon hosszú ideig üzemelhessenek karbantartási vagy tisztítási munkák nélkül. A kazán minden fontos része teljesen automatikusan megtisztul.

Legmagasabb üzembiztonság

A pontos pelletadagolást egy speciálisan kifejlesztett ipari szívó turbina biztosítja. A pellet az égőtérbe egy teljesen visszaégésbiztos, forgócellás adagolón és adagoló csigán keresztül jut be.

Flex kihordók

A Guntamatic Flex kihordók különösen nagy vagy intenzíven használt tároló helyiségekhez illenek. A maximális működési megbízhatóság és az alacsony tisztítási költségek mellett a szívóberendezéshez gyártott különösen hatékony és hosszú élettartamú kihordócsiga lehetővé teszi a ferde padlóról történő maradéktalan kihordást is.

Biztonságos és gazdaságos fűtés

Környezetbarát és nagyon hatékony: a hatásfok akár 94%.
Ipari lépcsősrostély-technológia a szabályozott parázságy hőmérséklet eléréséhez.
Rendkívül nagy, öntisztító hőcserélő, bevált kupolaelrendezéssel.
Hosszú üzemidő karbantartás és tisztítás nélkül.
Maximális működési megbízhatóság a moduláris felépítésnek köszönhetően.
Sorozattermék, gyors rendelkezésre állás.
A helyszíni kivitelezést fűtésszerelők el tudják végezni.    
Kifinomult biztonsági koncepció tűzvédelemmel és a tüzelőanyag-tároló hőmérsékletellenőrzésével.
Kiváló minőségű és többször tesztelt alkatrészek.
Optimális alkatrészellátás a saját gyártásból.
Nagy LED üzemi kijelző.
Egyszerű kezelés a felhasználóbarát érintőképernyős felhasználói felületnek köszönhetően.
Külső hozzáférés PC-n vagy mobiltelefonon keresztül (opcionális).
Automatikus hamukihordó mozgatható hamutartállyal, vagy teljesen automatikus elszívás 200 literes tartályba (opcionális).
Moduláris felépítés az egyszerű szállításhoz és összeszereléshez.
Optimális hozzáférhetőség a szerviz- és karbantartási munkák során.

Kazánteszt-eredmény

Összefoglaló tesztértékelés:

 Különösen egyszerű és kényelmes a kialakítása az egyedi modulblokk-építési rendszernek köszönhetően. A többlépcsős moduláris felépítés garantálja a maximális működési megbízhatóságot és védi a meghibásodástól, nagyon rugalmas a kitárolás és a tüzelőanyag-választás szempontjából.”
 A legjobb az emisszió és a különösen magas hatékonyság szempontjából, állapították meg 2012-ben és 2013-ban a BLT Wieselburg tesztje után.
 Mechanikai szilárdsággal (nyomásbiztonsággal) a TÜV SÜD SZA tesztelte.
 Az IBS Linz a tűzbiztonság szempontjából tesztelte.
 A STÖP az elektromos biztonság szempontjából tesztelte.
 A kockázatelemzést és a CE tanúsítás értékelését a HET mérnöki szervezet végezte.

2014-ben osztrák innovációs díjjal tüntették ki.
Elnyerte az Osztrák UZ 37 környezetvédelmi címkét.

A kazánok adatai

* Tüzelés a P45A (G50) aprítékkal,  csak kiváló minőségű aprítékkal
** névleges teljesítménye modul teljesítménye <400 kW 
*** maximum kazán teljesítménye, modell Németországban nem érhető el

A kazán metszete

Jövőbiztos és gazdaságos, mert a faapríték, és a pellet a legolcsóbb üzemanyagok közé tartozik. Ugyanakkor a modern faapríték- és pellettüzelő rendszerek rendkívül hatékonyan, és környezetbarátmódon működnek.

Nagyon hatékony az égetés, mert az igény szerint beállítható parázságy méretének köszönhetően a pellet és a faapríték a környezetvédelem és gazdaságosság szempontjából optimálisan ég el.