BIOSTAR pelletkazánok 12/15/23 KW

A BIOSTAR pelletkazán moduláló, alacsony hőmérsékletű fűtőberendezés, rugalmas alkalmazási lehetőségekkel. Opcionálisan heti pellettartállyal.

A teljesen automatikus Biostar pelletkazánnal Ön egy gazdaságos, klímasemleges és kényelmes fűtést használhat. A Biostar alacsony hőmérsékletű kazánok teljesítményét folyamatosan lehet szabályozni 3,3-tól 23 kW-ig, és könnyen kompatibilis más fűtőeszközökkel, például kályhákkal vagy kandallókkal. A pellet moduláló égésének köszönhetően a Biostar nagyon hatékonyan fűt, még puffertároló telepítése nélkül is. A pelletellátás opcionálisan megoldható egy heti tárolóból, amelyet közvetlen csavarral rögzítenek a kazánra.

A kazánok előnyei

Alacsony kibocsátás, nagy hatékonyság

A biostar alacsony hőmérsékletű kazánok a piac leginnovatívabb pelletfűtései közé tartoznak. A rugalmas konstrukció változó rétegmagassággal és intelligens lambda-szonda-vezérléssel biztosítja a maximális fűtési hatékonyságot és a legszigorúbb környezetvédelmi követelményeknek való megfelelést.

Olcsó telepítés és üzemeltetés

Mind a teljesítmény, mind a pelletkazán hőmérséklete egyedülálló módon illeszkedik az épület igényeihez. Ez azt jelenti, hogy nincs szükség közbülső tárolásra (pufferre), és egy meglévő kazán kicserélhető jelentős átalakítási költségek nélkül. Ezenkívül a magas éves kihasználtság különösen alacsony fogyasztást biztosít.

Magas tisztítási komfort

Míg egy hagyományos pelletkazán továbbra is rendszeres tisztítási munkát igényel, a biostar rendszere automatikusan teljesen tisztítja az égésteret, a hőcserélőt és a rostélyt (az általános tisztítás kivételével). A nagy hamutartály minimálisra csökkenti a fennmaradó ráfordítást.

Tökéletes tárolás

A guntamatic tárolórendszerek csigás adagolós szívókitárolással működnek, nagy üzembiztonságúak és hosszú élettartamúak. A pellet teljes mértékű felhasználása esetén a tárolóhely időigényes tisztítására sincs szükség. Opcionálisan választhat kiváló minőségű acél/szövet tartály vagy lejtős padlójú tároló kihordó csigával.

Úttörően egyszerű kazánkoncepció

A kazán és a tároló funkcióit, valamint az épület hőmérsékletét a legújabb vezérlőtechnika teljes mértékben automatikusan szabályozza. Az egyedi beállítások különösen egyszerűen, átlátszó érintőképernyő segítségével, szükség esetén távvezérlő vagy mobiltelefon-alkalmazás segítségével állíthatók be.

Alacsony karbantartási költségek, hosszú élettartam

A legkorszerűbb technológiák, a pelletkazán robusztus koncepciója és a gondos gyártás a biostar sikerének sarokkövei. Ezek a pelletkazánok rendkívül kevés karbantartást igényelnek és kivételesen hosszú élettartamra tervezték őket. Ez idő alatt megbízhatóan környezetbarát hőt szolgáltatnak a tulajdonosoknak.

Kiemelkedő kazántechnika

Kiváló minőségű alkatrészek biostar v2

A kellemetlen meglepetések elkerülése érdekében a BIOSTAR kazánokat csak a legmagasabb minőségű alkatrészekből gyártják. A csigás kihordó robusztus kialakítása, a sziklaszilárd motorok és fogaskerekek, valamint a robusztus szilíciumégő kamra csak néhány példa.

Hőcserélő

A guntamatic által kifejlesztett és védett ellenáramú hőcserélő az automatikus tisztítórendszerrel kombinálva szolgálja a tartósan magas rendszerhatékonyságot.

Box

Különböző méretű box tartály a tárolóhely méretétől függően. A különösen nagy tartálytérfogat mellett az acél alappal és szövettel ellátott változat lehetővé teszi a tartály teljes ürítését, ezáltal csökkentve az időigényes tisztítási munkákat. Az adagoló csigás szívókitároló garantálja a maximális működési megbízhatóságot.

Flex

A guntamatic flex kitárolás különösen nagy vagy intenzíven használt tároló helyiségekben alkalmazhatók. A maximális funkcionális megbízhatóság és az alacsony tisztítási igény mellett a szívókitárolás különösen jó hatékonyságú. A szívókitárolás kihordócsigájához való ferde deszkázás lehetővé teszi a tartály teljes kiürítését.

Egyszerűen kiváló kazán

A több mint 15 éves fejlesztési munka Európában az egyik legjobban bevált alacsony hőmérsékletű pelletkazánt eredményezte.
Fokozatmentes teljesítményszabályozás 3,3 és 23 kW között.
38 °C-ra csökkenthető az előremenő hőmérséklet a hatékonyság csökkenése nélkül, nincs szükség puffertartályra.
A régi olajfűtési rendszerek gazdaságos és környezetbarát cseréje lehetséges vele.
Kombinálható kandallóval vagy kályhával és szinte bármilyen más fűtési hőtermelővel (pl. BIOSMART tartalékkazán tűzifához).
A pelletellátás adott esetben megoldható a kazánra szerelt heti tárolóból.
Rugalmas pellettárolás külön tárolóban vagy speciális tároló tartályban.
Egyedülálló biztonsági rendszer és maximális üzembiztonság.
Változtatható parázságy-magasság és intelligens vezérlés a maximális fűtési hatásfok és a legszigorúbb emissziós követelmények betartása érdekében.
Alacsony hőmérsékletű hőcserélő és lambda szonda-vezérlés az optimális 800-1000 °C-on történő elgázosításhoz.
Kényelmes kezelés érintőképernyős kezelő felületen egyszerű menüszerkezettel, vagy szobai távirányítón, mobiltelefonon, számítógépen (választható).
Hosszú élettartam a legújabb technológiáknak, a nem kopó alkatrészek használatának és a gondos gyártásnak köszönhetően.
Optimális alkatrészellátás saját gyártással.
A huzatventilátor, a tisztító motor és a hajtómotorok ideálisan alacsony energiafogyasztásúak.
Frissíthető szoftver.

Teszteredmények

Összefoglaló tesztértékelés:

„Az erősen moduláló, alacsony hőmérsékleten működő pelletkazán lehetővé teszi más fűtési mód kiváltását (puffertároló telepítése nélkül); különösen takarékosan és tisztán fűt a magas hőmérsékleten működő égéstechnikának köszönhetően; az alacsony karbantartás igény és tartós kivitel a kiváló minőségű alkatrészek következménye.”

Az égéstermék-kibocsátást és a magas hatékonyságot az EN 303-5 szerint tesztelte a BLT Wieselburg 1999-ben, 2002-ben és 2008-ban.
A mechanikai szilárdságot (nyomásbiztonságot) a TÜV SÜD SZA tesztelte.
A tűzbiztonság szempontjából az IBS Linz tesztelte.
Tesztelve az európai gép- és rendszerbiztonságra (CE).
A STÖP az elektromos biztonságot tesztelte.
A kockázatelemzést és a CE tanúsítás értékelését a HET mérnöki társaság végezte.

Osztrák Innovációs Díj (1999)
2005-ben francia innovációs díjjal tüntették ki.
2009-ben cseh innovációs díjjal tüntették ki.
Elnyerte az osztrák UZ 37 környezetvédelmi címkét.

Műszaki adatok