BIOCOM PELLETKAZÁNOK 30/40/50 KW

A Biocom pellettüzelő kazán ipari lépcsősrostély technológiával cégek és magánszemélyek számára.

A Guntamatic Biocom pelletkazán környezetbarát és gazdaságos működésében jelentős szerepe van az ipari lépcsősrostély-technológiának. Ez lehetővé teszi a különböző minőségű fapelletek salakmentes égését 95%-os hatásfokkal. A Biocom pelletfűtési rendszer szinte bárhová elhelyezhető a helyiségben a moduláris kitárolási koncepciónak köszönhetően.

Biocom-előnyök

Nagy hatékonyságú pelletégetés

A fapelletet az ipari lépcsősrostélyon elgázosítja, úgy, hogy a primer levegőt 800 °C körüli szabályozott réteghőmérsékleten táplálja be. A levegő mennyiségét és a pellet adagolását a lambda-szonda a teljesítményigénytől függően úgy szabályozza, hogy a pelletkazán 95%-os hatékonyságot érjen el. A létrejövő éghető gázok a szekunder levegő segítségével a tágas, forgó égőtérben különösen tiszta és hatékony energiává alakulnak át.

Teljesen automatikus tisztítás

Míg a hagyományos pellettüzelő berendezések rendszeres tisztítást igényelnek, a Biocom teljesen automatikusan megtisztítja az égőkamrát, a hőcserélőt és a rostély felületét. Az óriási méretű hamutartály minimálisra csökkenti az egyéb teendőket. Csak az általános tisztítást kell manuálisan elvégezni.

Tökéletes tárolás

Az adagolócsigás szívótömlő-vezetékkel rendelkező Guntamatic-tárolórendszerek különösen tartósak és megbízhatók. A teljes anyagfelhasználás következtében ráadásul a tárolóhelyiség éves tisztítása megspórolható. Igény szerint választhatók kiváló minőségű acél-/szövettartályok vagy lejtős padlós tároló helyiségek kihordócsigával.

Úttörő kezelési  koncepció

A lakóhelyiségek hőmérséklete, a pelletkazán és a tárolóhelyiség működése a legújabb vezérlőtechnikának köszönhetően teljesen automatikusan irányíthatók. Az egyedi beállítások egyszerűen elvégezhetők az ergonómikus érintőképernyőkkel, egy helyiségállomással (ha van) vagy egy okostelefonos alkalmazás segítségével.

Tartós minőség

A Biocom pelletkazánok különösen megbízhatók és megfelelnek a legmagasabb minőségi követelményeknek. Teljes egészében kiváló minőségű anyagok felhasználásával készülnek Felső-Ausztriában, a legmodernebb üzemben. Ezáltal hosszú évek óta biztosítják az ügyfelek elégedettségét.

Kiváló pellettüzelési technológia

Ipari lépcsőrostély-technológia

A BIOCOM pellettüzelő rendszerek öntisztító lépcsős-rostéllyal működnek, melyet egyébként csak nagy rendszerekben alkalmaznak. Ez lehetővé teszi a parázságyméret és a kazán teljesítménye által a szükségletek és a megfelelő tüzelőanyag beállítását a salakosodás veszélye nélkül. A mozgó lépcsősrostély tisztán tartja az elsődleges szellőzőnyílásokat, biztosítja az optimális égést, valamint gondoskodik a hamu eltávolításáról.

Kiváló minőségű kazánalkatrészek

A kellemetlen meglepetések elkerülése érdekében a BIOCOM kazánokba csak a legmagasabb minőségű alkatrészeket építik be. A szívórendszer és a csigakihordó szerkezet robusztus kialakítása, a halk motorok és hajtóművek, valamint az ellenállóképes szilícium égőtér lépcsős-rostély technológiával csak néhány példa rá.

Box tárolók

Különböző méretű BOX tartályok állnak rendelkezésre a tárolóhely méretétől függően. A különösen nagy tartálytérfogat mellett az acél alj és szövet kidolgozás lehetővé teszi a tartály teljes ürítését, ezáltal csökkentve a költséges tisztítási teendőket. Az adagolócsigás szívókihordó szerkezet garantálja a maximális működési megbízhatóságot.

Flex kihordók

A Guntamatic Flex kihordók különösen nagy vagy intenzíven használt tároló helyiségekhez illenek. A maximális működésbeli megbízhatóság és az alacsony tisztítási költségek mellett a szívó berendezéshez gyártott különösen hatékony és hosszú élettartamú kihordócsiga lehetővé teszi a ferde padlóról történő maradéktalan kihordást is. A lejtős padló alkalmazása esetén ia különösen költséghatékony megoldás.

Automatikus és gazdaságos hőtermelés

Környezettudatosabb és gazdaságosabb fűtés.
Öntisztító ipari lépcsős-rostély a parázságyméret és a kazánteljesítmény beállításáért salakosodás nélkül.
A mozgatható lépcsős-rostély technológiának köszönhetően megtisztítja a primerlevegő nyílásokat, biztosítva az optimális égést .
95%-os hatásfok.
Az öntisztító csőköteges hőcserélő hosszú üzemeltetési időt biztosít karbantartás vagy takarítás nélkül.
A tüzelőanyag-mennyiség, a rostélysebesség és a levegőellátás automatikus beállítása.
ENPlus A1 és ENPlus A2 osztályú pellethez használható.
Maximális tisztítási kényelem a hamutömörítő csigának és a mozgatható hamutartálynak, vagy a teljesen automatikus elszívásnak köszönhetően egy 200 literes tárolóban (opcionális).
Átgondolt és felhasználóbarát érintőképernyős kezelőfelület.
Vezérlés mobiltelefonon keresztül (opcionális).
Kiváló minőségű alkatrészek a maximális üzemeltetési biztonság érdekében.
A többfokozatú biztonsági megoldások, a lambda szondával vezérelt adagoló egységgel védenek a visszaégéstől és egyéb kellemetlen meglepetésektől.
Kiváló alkatrészellátás saját gyártásból.
A moduláris felépítésű kihordórendszer szinte minden helyiséghez alkalmazkodik.
Robusztus, finom működésű csigahajtómű a nagyfokú üzembiztonság érdekében.
Minimális áramfogyasztás az energia-hatékony kihordás által.

Kazántesztek

Összefoglaló tesztértékelés:

Rendkívül nagy hatásfokú az alacsonyabb teljesítménytartományban is az ipari lépcsős rostély-technológiának köszönhetően. Különösen tiszta és hatékony az égés a tágas rotációs égési zónának köszönhetően. A kiváló minőségű alkatrészek hosszú élettartamot biztosítanak.
A legjobb az égéstermék-kibocsátása és a különösen nagy a hatékonyság szempontjából az EN 303-5 szerint, amit 2005-ben és 2008-ban vizsgált a BLT Wieselburg és 2006-ban a TÜV BAYERN SZA.
Mechanikai szilárdsággal (nyomásbiztonsággal) a TÜV SÜD SZA tesztelte.
Az IBS Linz a tűzbiztonság szempontjából tesztelte.
Vizsgálták az európai gépészeti- és létesítménybiztonság szempontjából.
A STÖP az elektromos biztonság szempontjából tesztelte.
A kockázatelemzést és a CE tanúsítás értékelését a HET mérnöki szervezet végezte.

2005-ben osztrák innovációs díjat nyert el.
Megkapta az osztrák UZ 37 környezetvédelmi címkét.

Műszaki adatok

Kazánmetszet

A pellettüzelés környezetbarát: az alapanyag elsősorban helyi erdőkből származik, így munkahelyet teremt, CO2 semleges fűtési lehetőség, 50%-os energiamegtakarítás is lehetséges az elektromos, olaj- vagy gázfűtéssel szemben.