BIOCOM PELLETKAZÁN 75/100 KW

A biocom pellettüzelő kazán ipari lépcsősrostély-technológiával cégek és magánszemélyek számára.

A Guntamatic Biocom pelletkazán környezetbarát és gazdaságos működésében jelentős szerepe van az ipari lépcsősrostély-technológiának. Ez lehetővé teszi a különböző minőségű fapelletek salakmentes égését 95%-os hatásfokkal. A Biocom pelletfűtési rendszer szinte bárhová elhelyezhető a helyiségben a moduláris kitárolási koncepciónak köszönhetően.

Előnyös kazánok

Nagyon hatékony pelletégetés

A kazán a fapelletet az ipari lépcsősrostélyon elgázosítja, úgy, hogy a primer levegőt 800 °C körüli szabályozott réteghőmérsékleten táplálja be. A levegő mennyiségét és az üzemanyag adagolását a lambda-szonda a teljesítményigénytől függően úgy szabályozza, hogy a pelletkazán 95%-os hatékonyságot érjen el. A létrejövő éghető gázok a szekunder levegő segítségével a tágas, forgó égőtérben különösen tiszta és hatékony energiává alakulnak át.

Magas tisztítási kényelem

Míg a hagyományos pellettüzelő berendezések rendszeres tisztítást igényelnek, a Biocom teljesen automatikusan megtisztítja az égőkamrát, a hőcserélőt és a rostély felületét. Az óriási méretű hamutartály minimálisra csökkenti az egyéb teendőket. Csak az általános tisztítást kell manuálisan elvégezni.

Tökéletes pellettárolás

Az adagolócsigás szívótömlő-vezetékkel rendelkező Guntamatic-tárolórendszerek különösen tartósak és megbízhatók. A teljes anyagfelhasználás által ráadásul a tárolóhelyiség éves tisztítása megspórolható. Igény szerint választhatók a kiváló minőségű acél-/szövettartályok vagy lejtős padlós tárolók kihordócsigával.

Úttörően egyszerű kazánvezérlés

A lakóhelyiségek hőmérséklete és a pellettüzelő kazán működése a legújabb vezérlőtechnikának köszönhetően teljesen automatikusan irányíthatók. Az egyedi beállítások egyszerűen elvégezhetők az ergonómikus érintőképernyőkkel, egy helyiségállomással (ha van) vagy egy okostelefonos alkalmazás segítségével.

Tartós minőség

A Biocom pelletkazánok különösen megbízhatók és megfelelnek a legmagasabb minőségi követelményeknek. Teljes egészében kiváló minőségű anyagok felhasználásával készülnek Felső-Ausztriában, a legmodernebb üzemben. Ezáltal hosszú évek óta biztosítják az ügyfelek elégedettségét.

A jövő kazántechnológiája

Ipari lépcsőrács technológia

A BIOCOM pellettüzelő rendszerek olyan öntisztító lépcsősrostéllyal működnek, melyet egyébként csak nagy pellettüzelő rendszerek esetében alkalmaznak. Ez lehetővé teszi a parázságy mérete és a kazán teljesítménye által a szükségleteknek megfelelő tüzelőanyag-beállítást a salakosodás veszélye nélkül. A mozgó lépcsősrostély tisztán tartja az elsődleges szellőzőnyílásokat, biztosítja az optimális égést, valamint gondoskodik a hamu eltávolításáról.

Kiváló minőségű Biocom alkatrészek

A kellemetlen meglepetések elkerülése érdekében a BIOCOM kazánokba csak a legmagasabb minőségű alkatrészeket építik be. A szívórendszer és a csigakihordó szerkezet robusztus kialakítása, a halk motorok és hajtóművek, valamint az ellenállóképes szilícium égőtér a lépcsős-rostély technológiával csak néhány példa rá.

Box tárolók

Különböző méretű BOX tartályok állnak rendelkezésre a tárolóhely méretétől függően. A különösen nagy tartálytérfogat mellett az acél alj és szövet kidolgozása lehetővé teszi a tartály teljes ürítését, ezáltal csökkentve a költséges tisztítási teendőket. Az adagolócsigás szívó-kihordó szerkezet garantálja a maximális működési megbízhatóságot.

Flex kihordók

A Guntamatic Flex kihordók különösen nagy vagy intenzíven használt tárolóhelyiségekhez illenek. A maximális működésbeli megbízhatóság és az alacsony tisztítási költségek mellett a szívó berendezéshez gyártott különösen hatékony és hosszú élettartamú kihordócsiga lehetővé teszi lehetővé a ferde padlóról történő maradéktalan kihordást is. A lejtős padló helyszíni készítése révén ez szintén különösen költséghatékony megoldás.

Automatikus és gazdaságos fűtés

Környezettudatosabb és gazdaságosabb fűtés.
Öntisztító ipari lépcsősrostély a parázságyméret és a kazánteljesítmény beállításáért salakosodás nélkül.
A mozgatható lépcsősrostély technológiának köszönhetően megtisztítja a primerlevegő nyílásokat, biztosítva az optimális égést.
95%-os hatásfok.
Az öntisztító csőköteges hőcserélő hosszú üzemeltetési időt biztosít karbantartás vagy takarítás nélkül.
A tüzelőanyag-mennyiség, a rostélysebesség és a levegőellátás automatikus beállítása.
ENPlus A1 és ENPlus A2 osztályú pellethez használható.
Maximális tisztítási kényelem a hamutömörítő csigának és a mozgatható hamutartálynak, vagy a teljesen automatikus elszívásnak köszönhetően a 200 literes tárolóban (opcionális).
Átgondolt és felhasználóbarát érintőképernyős kezelőfelület.
Vezérlés mobiltelefonon keresztül (opcionális).
Kiváló minőségű alkatrészek a maximális üzemeltetési biztonság érdekében.
A többfokozatú biztonsági megoldások a lambda szondával vezérelt adagoló egységgel védenek a visszaégéstől és egyéb kellemetlen meglepetésektől.
Kiváló alkatrészellátás saját gyártásból.
A moduláris felépítésű kihordórendszer szinte minden helyiséghez alkalmazkodik.
Robusztus, finom működésű csigahajtómű a nagyfokú üzembiztonság érdekében.
Minimális áramfogyasztás az energiahatékony kihordás által.

Teszteredmény

Összefoglaló tesztértékelés:

Rendkívül nagy hatásfokú az alacsonyabb teljesítménytartományban is az ipari lépcsősrostély-technológiának köszönhetően. Különösen tiszta és hatékony az égés a tágas, rotációs égési zónának köszönhetően. A kiváló minőségű alkatrészek hosszú élettartamot biztosítanak.
A legjobb az égéstermék-kibocsátása és különösen nagy a hatékonysága az EN 303-5 szerint, amit 2005-ben és 2008-ban vizsgált a BLT Wieselburg és 2006-ban a TÜV BAYERN SZA.
Mechanikai szilárdsággal (nyomásbiztonsággal) tesztelte a TÜV SÜD SZA.
Az IBS Linz a tűzbiztonság szempontjából tesztelte.
Megfelelt az európai gépészeti- és létesítménybiztonsági teszten.
A STÖP az elektromos biztonság szempontjából tesztelte.
A kockázatelemzést és a CE tanúsítás értékelését a HET mérnöki szervezet végezte.

2005-ben osztrák innovációs díjat nyert el.
Megkapta az osztrák UZ 37 környezetvédelmi címkét.

Adatok a Biocom kazánokról

Kazánmetszet

A pellettüzelés környezetbarát: az alapanyag elsősorban helyi erdőkből származik, így munkahelyet teremt, CO2 semleges fűtési lehetőség, 50%-os energiamegtakarítás is lehetséges az elektromos, olaj- vagy gázfűtéssel szemben.