POWERCHIP kazánok 75/100 kw

A powerchip faaprítékkazánok az ipari lépcsős rostély technológiával más üzemanyagokra is átállíthatók.

A környezetbarát faapríték-tüzelés a maximális üzembiztonságot és a valódi fűtési kényelmet egyesíti. A Powerchip kazánok alkalmasak nagy családi házakhoz, mezőgazdasági vállalkozásokhoz és helyi fűtési hálózatokhoz.
A lépcsősrostély-technológiának, valamint a parázságy mérete és a kazánteljesítmény pontos szabályozásának köszönhetően nincs salakosodás. A Powerchip kazán más üzemanyagokra, például pelletre, miscanthusra és más növényi anyagokra is átállítható. A kazánhoz kapcsolódó moduláris rendszerek különböző térbeli adottságokhoz igazíthatók, ezért nagyon sokoldalúak.
A faapríték kevesebbe kerül, mint a legtöbb tüzelőanyag. Környezetvédelmi szempontból meggyőző a fatüzelés, mivel klímasemleges: az égés során a kazán csak annyi CO2-t bocsájt ki, mint amennyit korábban a fába beépült. A beállítható parázságyméret és a különféle üzemanyagok rendkívül hatékony égetésének köszönhetően a POWERCHIP-rendszerek környezetbarát és gazdaságos fűtési kényelmet kínálnak.

A POWECHIP kazánok előnyei

Nagyon hatékony égés

A faaprítékot a kazán a lépcsős rostélyon gázosítja 850 °C körül szabályozott réteghőmérsékleten, primerlevegő hozzávezetésével. A légmennyiséget és a tüzelőanyag-ellátást a lambda-szondával ellátott szabályozás az energiaigénytől függően állítja be, annak érdekében, hogy a rendszer elérje a 94%-os hatékonyságot. A keletkező égésterméket a kazán különösen tiszta és hatékony energiává alakítja át a szekunder levegő segítségével egy tágas forgó égőtérben.

Alacsony energiafogyasztás

A kitároló rendszer alacsony fordulatszámú, rendkívül energiatakarékos motorokkal és rendkívül nagy, akár 1200 Nm nyomatékkal működik. Ezenkívül a progresszív csigaemelkedés és az optimalizált vályúgeometria garantálja a maximális működési megbízhatóságot.

Modern érintőképernyők

Az átgondolt és felhasználóbarát érintőképernyővel rendelkező felhasználói felületnek köszönhetően a POWERCHIP faaprítékkazánok különösen könnyen kezelhetők. A rendszeradatok összes beállítása és lekérdezése néhány lépésben elvégezhető.

A magas tisztítási komfort

A hamucsiga szállítja a rostélyhamut az öntisztító lépcsős rostélyból az extra nagy, mozgatható hamutárolóba. A teljesen automatikus hőcserélő tisztításából származó port szintén folyamatosan szállítják egy különálló, könnyen tisztítható tartóba. Különösen kényelmes a hamu teljesen automatikus elszívása egy 200 literes tartályba (ez opcionális tartozék).

Hosszú távú minőség

Annak biztosítása érdekében, hogy megfeleljenek a legmagasabb minőségi követelményeinknek és a legigényesebb vásárlóink ​​igényeinek is, a faaprítékot tüzelő kazánokat csak a legjobb alapanyagokból gyártjuk a Felső-Ausztriában működő legkorszerűbb üzemünkben.

A kifinomult kazán technológia megtérül

Ipari lépcsősrostély-technológia

A POWERCHIP faaprítékkazánok öntisztító lépcsősrostéllyal működnek, amelyet egyébként csak nagy rendszerekben használnak. Ez lehetővé teszi, hogy a parázságy mérete és a kazán teljesítménye a szükségleteknek és a tüzelőanyagnak megfelelő legyen beállítva a salakosodás veszélye nélkül. A mozgó lépcsős rostély tisztán tartja a primerlevegő-nyílásokat, biztosítja az optimális égést, valamint a hamu eltávolítását.

Kiváló minőségű alkatrészek a powerchipben

A kellemetlen meglepetések elkerülése érdekében a POWERCHIP faaprítékkazánok gyártása a legjobb minőségű alkatrészeket felhasználásával történik. Erre a legjobb példa a keverőmotorok és a kihordó csiga robusztus kialakítása, a halk és erős motorok, a fogaskerekek, valamint a robusztus szilíciumégőrét lépcsős rostélyos technológiával.

Energiatakarékos kitárolás

A rendkívül stabil kihordó csiga rugókaros keverővel kíméletesen és kis erőfeszítéssel szállítja az üzemanyagot. Tartós, karbantartást nem igénylő, nagy hatékonyságú fogaskerekek és motorok biztosítják az optimális működési biztonságot.

Alkalmazás a vezérlésre

A jövőbe mutató GUNTAMATIC vezérlőalkalmazással a fűtés bárhonnan kényelmesen vezérelhető (opcionális). Az intuitív menünek köszönhetően az aktuális hőmérsékletet és a fűtési programokat okostelefonon keresztül lehet beállítani. Az alkalmazás információkat nyújt a fűtés állapotáról és különféle elemzési lehetőségeket kínál.

Gazdaságos fűtési megoldások

Öntisztító, ipari lépcsős-rostély a parázságyméret és a kazánteljesítmény beállításához salakosodás nélkül.
A primerlevegő-nyílások tisztítását és az optimális égést a mozgatható lépcsős rostély technológia biztosítja.
Hatásfok akár 94%.
Az öntisztító csőköteges-hőcserélő hosszú üzemeltetési időt biztosít karbantartás vagy takarítás nélkül.
Faaprítékra alkalmas (G30 és G50, maximális W30); Miscanthus és növényi üzemanyagok égetésére rozsdamentes acél betéttel is (opció).
Maximális tisztítási kényelem a hamucsigának, mozgatható hamutartálynak, valamint a teljesen automatikus 200 literes tárolóba való elszívásnak köszönhetően (utóbbi opcionális).
Átgondolt és könnyen kezelhető felhasználói felület érintőképernyővel.
Vezérlés mobiltelefonon keresztül (opcionális).
Kiváló minőségű alkatrészek a maximális üzemeltetési biztonság érdekében.
Kiváló minőségű és többször tesztelt alkatrészek.
Alkatrészellátás saját gyártásból.
Moduláris elhelyezési lehetőségek szinte minden helyiséghez.
Minimális villamosenergia-fogyasztás az energia hatékony kihordás révén.
Rendkívül stabil kitároló csiga rugókaros keverővel.

Kazánteszt-eredmények

Összefoglaló tesztértékelés:

„Rendkívül nagy a hatékonysága és az üzemanyag-rugalmassága az egyedi ipari lépcsősrostély-technológiának köszönhetően (az alacsonyabb teljesítménytartományban is); minimális a villamosenergia-fogyasztás és maximális a működési megbízhatóság a kifinomult kitárolási koncepciónak köszönhetően.”

A legjobb a károsanyag-kibocsátás és a különösen nagy hatékonyság szempontjából az EN 303-5 szerint 2005-ben és 2008-ban a BLT Wieselburg és a TÜV BAYERN SZA szerint.
A mechanikai szilárdságát (nyomásbiztonsággal) tesztelte a TÜV SÜD SZA.
Az IBS Linz tesztelte a tűzbiztonság szempontjából.
Tesztelték az európai gép- és berendezésbiztonsági szabályok szerint.
A STÖP az elektromos biztonság szempontjából tesztelte.
A kockázatelemzést és a CE tanúsítás értékelését a HET mérnöki társaság végezte.

2005-ben osztrák innovációs díjjal tüntették ki.
Elnyerte az Osztrák UZ 37 környezetvédelmi címkéjét.

A kazánok adatai

* A P45A (G50) faforgácsot csak kiváló faminőséggel égetheti 
** kiegészítő felszereléssel; Nem tesztelt üzemanyagok. A lehetséges alkalmazást a vonatkozó ország és a kibocsátási előírások szerint kell ellenőrizni.
*** Teljesítményadatok Ausztria

Kazánmetszet