POWERCHIP kazánok 20/30/40/50 KW

A Powerchip faapríték-tüzelő kazánok az ipari lépcsős rostély technológiával más tüzelőanyagokra is átállíthatók.

A környezetbarát faapríték-tüzelés a maximális üzembiztonságot és a valódi fűtési kényelmet egyesíti. A Powerchip kazán alkalmas nagy családi házakhoz, mezőgazdasági vállalkozásokhoz és helyi fűtési hálózatokhoz.
A lépcsősrostély-technológiának, valamint a parázságy méretének és a kazánteljesítmény pontos szabályozásának köszönhetően nincs salakosodás. A Powerchip kazán más üzemanyagokra, például pelletre, miscanthusra és más növényi anyagokra is átállítható. A kazánokhoz kapcsolódó moduláris rendszerek különböző térbeli adottságokhoz igazíthatók, ezért nagyon sokoldalúak. A faaprítékkal ökológiai szempontból meggyőző fatüzelés valósul meg, az égés során csak annyi CO2 keletkezik, mint amennyit korábban a fába beépült, vagyis klímasemleges. A beállítható parázságynak és a különféle üzemanyagok rendkívül hatékony égetésének köszönhetően a POWERCHIP kazánok környezetbarát és gazdaságos fűtési kényelmet kínálnak.

A kazánok előnyei

Nagyon hatékony égés

A faaprítékot a kazán a lépcsős rostélyon gázosítja. A légmennyiséget és a tüzelőanyag-ellátást a lambda-szondával ellátott szabályozás az energiaigénytől függően állítja be, annak érdekében, hogy a rendszer elérje a 94%-os hatékonyságot. A keletkező égésterméket a kazán különösen tiszta és hatékony energiává alakítja át a szekunder levegő segítségével egy tágas forgó égőtérben.

Alacsony energiafogyasztás

A kitároló rendszer alacsony fordulatszámú, rendkívül energiatakarékos motorokkal és rendkívül nagy, akár 1200 Nm nyomatékkal működik. Ezenkívül a progresszív csigaemelkedés és az optimalizált vályúgeometria garantálja a maximális működési megbízhatóságot.

Modern érintőképernyők

Az átgondolt és felhasználóbarát érintőképernyővel rendelkező felhasználói felületnek köszönhetően a POWERCHIP faaprítékkazánok különösen könnyen kezelhetők. A rendszeradatok összes beállítása és lekérdezése néhány lépésben elvégezhető.

Magas tisztítási komfort

A hamucsiga szállítja a rostélyhamut az öntisztító lépcsős rostélyból egy extra nagy, mozgatható hamutartályba. A teljesen automatikus hőcserélő tisztításából származó port szintén folyamatosan szállítják egy különálló, könnyen tisztítható tárolóba. Különösen kényelmes a hamu teljesen automatikus elszívása egy 200 literes tartályba (ez opcionális tartozék).

Hosszú távú minőség

Annak biztosítása érdekében, hogy megfeleljenek a legmagasabb minőségi követelményeinknek és a legigényesebb vásárlóink ​​igényeinek is, a Guntamatic a kazánok alkotórészeit csak a legjobb alapanyagokból gyártja Felső-Ausztriában működő legkorszerűbb üzemében.

Rugalmas fűtés: a kifinomult technológia megtérül

Ipari lépcsősrostély-technológia

A POWERCHIP faaprítékazánok öntisztító lépcsős rostéllyal működnek, amelyet egyébként csak nagy rendszerekben használnak. Ez lehetővé teszi, hogy a parázságy méretét és a kazán teljesítményét a szükségleteknek és az üzemanyagnak megfelelően beállítsa a salakosodás veszélye nélkül. A mozgó lépcsős rostély tisztán tartja a primerlevegő-nyílásokat, biztosítja az optimális égést, valamint a hamu eltávolítását.

Kiváló minőségű alkatrészek

A kellemetlen meglepetések elkerülése érdekében a POWERCHIP faaprítékkazánok gyártása a legjobb minőségű alkatrészek felhasználásával történik. Erre a legjobb példa a keverőmotorok és a kihordó csiga robusztus kialakítása, a halk és erős motorok, a fogaskerekek, valamint a robusztus szilíciumégőtér lépcsős rostélyos technológiával.

Energiatakarékos kitárolás

A rendkívül stabil kihordó csiga rugókaros keverővel kíméletesen és kis erőfeszítéssel szállítja az üzemanyagot. Tartós, karbantartást nem igénylő, nagy hatékonyságú fogaskerekek és motorok biztosítják az optimális működési biztonságot.

Kazánvezérlés alkalmazással

A jövőbe mutató GUNTAMATIC vezérlőalkalmazással a fűtés bárhonnan kényelmesen vezérelhető (opcionális). Az intuitív menünek köszönhetően az aktuális hőmérsékletet és a fűtési programokat okostelefonon keresztül lehet beállítani. Az alkalmazás információkat nyújt a fűtés állapotáról és különféle elemzési lehetőségeket kínál.

A gazdaságos kazánok megoldásai

Öntisztító, ipari lépcsős rostély a parázságyméret és a kazánteljesítmény beállításához salakosodás nélkül.
A primer levegőnyílások tisztítását és az optimális égést a mozgatható lépcsős rostély technológia biztosítja.
A hatásfok akár 94%.
Az öntisztító csőköteges-hőcserélő hosszú üzemeltetési időt biztosít karbantartás vagy takarítás nélkül.
Faaprítékra alkalmas (G30 és G50, maximális W30); Miscanthus és növényi üzemanyagok égetésére rozsdamentes acél betéttel is (opció).
Maximális tisztítási kényelem a hamucsigának, és mozgatható hamutartálynak, valamint a teljesen automatikus 200 literes hordóba való elszívásnak köszönhetően (utóbbi opcionális).
Átgondolt és felhasználóbarát felhasználói felület érintőképernyővel.
Vezérlés mobiltelefonon keresztül (opcionális).
Kiváló minőségű alkatrészek a maximális üzemeltetési biztonság érdekében.
Kiváló minőségű és többször tesztelt alkatrészek.
Alkatrészellátás saját gyártásból.
Moduláris elhelyezési lehetőségek szinte minden helyiséghez.
Minimális villamosenergia-fogyasztás az energia hatékony kihordás révén.
Rendkívül stabil kitároló csiga rugókaros keverővel.

A kazántesztek eredménye

Összefoglaló tesztértékelés:

„Rendkívül nagy a hatékonysága és a tüzelőanyag-rugalmassága az egyedi iparilépcsőrostély-technológiának köszönhetően (az alacsonyabb teljesítménytartományban is); minimális a villamosenergia-fogyasztás és maximális a működési megbízhatóság a kifinomult kitárolási koncepciónak köszönhetően.”

A legjobb a károsanyag-kibocsátás és a különösen nagy hatékonyság szempontjából az EN 303-5 szerint 2005-ben és 2008-ban a BLT Wieselburg és a TÜV BAYERN SZA szerint.
Mechanikai szilárdsággal (nyomásbiztonsággal) tesztelte a TÜV SÜD SZA.
Az IBS Linz a tűzbiztonság szempontjából tesztelte.
Tesztelték az európai gép- és berendezésbiztonság szempontjából.
Az osztrák STÖP az elektromos biztonság szempontjából tesztelte.
A kockázatelemzést és a CE tanúsítás értékelését a HET mérnöki társaság végezte.

A 2005-ös osztrák innovációs díjjal tüntették ki.
Elnyerte az osztrák UZ 37 környezetvédelmi címkét.

Műszaki adatok

Kazánmetszet